20.7.2024. 9:14
2
Hoće li se i bh. vozači hvatati za glavu - U Srbiji i Hrvatskoj razbjesnili vozače povećanjem cijena putarina: Evo šta kažu iz Autocesti FBiH
Nakon godina lažnih obećanja i probijenih rokova, te turbulencija i nepredviđenih okolnosti u vidu pucanja, most u Počitelju bi uskoro trebao biti otvoren.

Ovaj impresivni objekt, najviši na cijelom koridoru, nalazi se na poddionici Počitelj – Zvirovići, povezat će našu zemlju sa Evropskom unijom.

Iz Autocesti FBiH su za Source.ba portal kazali da se radovi privode kraju.

"Uz završne radove postavljanja hidroizolacije, trenutno se na mostu postavlja i prvi sloj asfalta. Nakon postavljene betonske ograde, na mostu je postavljena i zaštitna metalna ograda", navode iz ovog preduzeća.

Ističu da će se most zvanično zvati "Hercegovina".

"Odluku o imenu donijela je Uprava Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH na svojoj nedavnoj sjednici", dodaju iz Autocesti FBiH.

Kako dalje navode, paralelno sa svim ovim završnim radovima vrše se i procedure za potrebe tehničkog prijema i izdavanja upotrebne dozvole.

"Svi ovi navedeni radovi i dinamika istih imaju za cilj puštanje u promet dionice Počitelj - Zvirovići u ovoj ljetnoj turističkoj sezoni. Nakon svih izazova na koje se nailazilo tokom izgradnje ove dionice, novih 11 kilometara autoceste na jugu Bosne i Hercegovine zasigurno će pridonijeti boljem i bržem razvoju domaće ekonomije, ali će istovremeno i putovanja kako građanima BiH tako i svima onima koji dolaze u našu zemlju učiniti sigurnijim i ugodnijim", kazali su iz JP Autoceste FBiH.

U Srbiji su od 10. jula uvećane za 10 posto putarine za vozače, ali i u Hrvatskoj, gdje je povećana cijena sezonskih putarina.

Budući da se u našoj zemlji dosta toga kopira iz susjednih zemalja, pitali smo Autoceste FBiH da li i oni planiraju povećanje putarina.

"Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH neće povećavati cijenu korištenja autoceste u narednom periodu. JP Autoceste FBiH se može pohvaliti time da je vjerovatno i jedini upravitelj autocesta koji nije povećavao cijenu korištenja autoceste, nego je u prethodnom periodu dodatno snizio cijenu za korisnike četvrte kategorije vozila. Najbolja potvrda svih ovih odluka JP Autoceste FBiH je kontinuirani rast naplate cestarine", zaključuju iz pomenutog preduzeća za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.