12.7.2024. 13:59
0
Može li Sarajevo napraviti iskorak u Evropi: Podcijenjena bordo ekipa odlično odigrala u dalekom Kazahstanu. Zasluge i treneru Zoranu Zekiću
Fudbaleri Sarajeva, odigrali su jučer u Kazahstanu prvi ovosezonski evropski meč i to u okviru Konferencijske lige.

Iako je uoči ovog meča prema kladionicama, veliki favorit bila ekipa Aktobea, bordo tim, iako malo podcijenjen, ih je uspio iznenaditi dobrom igrom, a odlična utakmica je krunisana golom za pobjedu u 90. minuti meča. 

Složni su svi da je trener Zoran Zekić dobro postavio svoju ekipu za ovaj meč.


O utakmici Sarajeva smo razgovarali sa bivšim fudbalerom tog kluba, ali i miljenikom navijača, Džemom Berberovićem.

"Mislim da su u oba poluvremena odigrali dobro. S obzirom da je prva utakmica, da nije bilo mnogo vremena za pripremni rad i za pripremu utakmice, jer su se neke dvije sedmice pripremali, mislim da su odigrali dobro i korektno protiv dobre ekipe. Treba napomenuti da su uslovi za igru bili dosta teški, te je svaki pojedinac odradio svoj dio posla na jedan dobar način, te je na kraju kao kruna svega došao taj pogodak u najboljem mogućem momentu. U revanšu očekujem da će biti dosta publike na stadionu i da će navijači doći da podrže ekipu", kazao je Berberović.

Kada je riječ o revanšu, smatra da Sarajevo ne bi trebalo imati problema, ali u isto vrijeme, poziva na oprez. 

"Isto tako ne treba ni opuštati, te svi moraju biti skoncentrisani, jer je ovo faktički drugo poluvrijeme, mislim da moraju biti koncentrisani i da odigraju što je moguće bolje i privedu ovo drugo poluvrijeme kraju. Aktobe ima jako dobre pojedince, koji mogu napraviti prevagu, ali mislim da je Sarajevo kvalitetnija ekipa i nekako 'cjelokupnija'", rekao je Berberović.

O podcjenjivanju Sarajeva uoči ovog meča navodi da Aktobe ima dosta veliki budžet, te je već u jeku prvenstva. 

"Ovo jučer im je bila petnaesta utakmica ove sezone i mislim da je zbog toga malo 'podignut' Aktobe, ali oni nisu loša ekipa, što se moglo vidjeti i jučer po prikazanom na terenu. U ekipi imaju dosta stranaca i kompaktna su ekipa, brza, nezgodna...Danas svi treniraju i igraju fudbal. S obzirom da je Zrinjski prošle godine ušao u grupnu fazu Konferencijske lige, te smo tek tada dobili prvog učesnika u evropskim takmičenjima, nismo ni mi neki bauk, tako da treba uvijek biti oprezan. Kada si oprezan i kada imaš neki respekt, onda mislim da to može samo dobro doći", zaključuje legendarni Džemo Berberović u razgovoru za Source.

Novinar: Ajdin Balićevac
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.