19.7.2024. 16:03
0
Macron u razgovoru sa Bećirovićem obećao dalju podršku razvoju nezavisne i multietničke BiH
FOTO: Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Republike Francuske Emmanuelom Macronom u okviru samita Evropske političke zajednice u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Dr. Bećirović je upoznao predsjednika Macrona s aktuelnim političkim, sigurnosnim i drugim izazovima u Bosni i Hercegovini i regiji. On je posebno ukazao naflagrantne napade organa vlasti bosanskohercegovačkogentiteta RS na Dejtonski mirovni sporazum i ustavniporedak države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macronporučio je da će Republika Francuska nastaviti pružatipodršku razvoju nezavisne, suverene i multietničke Bosnei Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirovićzahvalio se na principijelnoj i kontinuiranoj podršci koju Republika Francuska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, kao i na snažnojpodršci prilikom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.