5.8.2024. 20:59
0
Salkić odgovorio Stevandiću: Posljedice toga što radite će ubrzo biti vidljive!
Ustavni sud BiH radi ko dragstor bez pauze za potrebe Bošnjaka dok ostali mjesecima i duže čekaju njegove sjednice. Pravi se neki surogat-kalifat sa mješovitom upravom. Novi napad na RS i njena prava upravo je počeo.

Samo da onima koji ovo rade poručim jednu stvar: Izgubićete sve!", napisao je danas predsjednik NSRS Nenad Stevandić u reakciji na zahtjev Ustavnom sudu BiH da se donese privremena mjera zbog zakona o imunitetu RS kojeg su podnijela četiri delegata iz Kluba Bošnjaka u Domu naroda BiH.

Odgovorio mu je danas delegat u NSRS Ramiz Salkić.

"Krajnje je vrijeme da se Stevandić i njemu slični probude iz dubokog sna i otrijezne od velikosrpske iluzije te postanu svjesni i prihvate činjenicu da nisu ništa drugo do Bosna i Hercegovina. Zabluda koju širite nanosi dugoročnu štetu svim građanima Bosne i Hercegovine.

Vaše uporno insistiranje na realizaciji ratnih ciljeva mirnodopskim metodama nanosi štetu u prvom redu građanima u ovom entitetu bez obzira kako se zovu. Od vaše politike i vaših postupaka korist imaju samo vaše stranačke kolege i poslušnici dok svi drugi trpe posljedice koje će posebno biti vidljive u narednom periodu.

Suprotstavljanje odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine predstavlja kršenje ustava Bosne i Hercegovine što obavezuje nadležne državne organe da reagiraju.

Vaš pritisak na Ustavni sud Bosne i Hercegovine je neprihvatljiv, dokaz je to vaše nervoze i svjesti da mnogi akti koji su prošli kroz NSRs nisu u skladu sa ustavom Bosne i Hercegovine. Poštivanje ustava Bosne i Hercegovine, vladavina prava i funkcionisanje pravne države za vas predstavlja ključnu prijetnju zbog čega se tome snažno suprotstavljate", odgovorio je Salkić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.