9.10.2024. 14:08
1
Dodik pobjesnio pa optužio Bakira: ""Namješteni sudski proces protiv mene vodi direktno Izetbegović preko svojih..."
FOTO: n1
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, žestoko je reagovao na jednu od izjava koju je prije nekoliko dana dao lider SDA Bakir Izetbegović.

Inače, u Sudu BiH se trenutno održava novo ročište u procesu koji se vodi protiv Dodika i v.d. Službenog glasnika RS Miloša Lučića zbog neprovođenja odluka OHR-a.

Komentarisao je Izetbegović sudski proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv Dodika, te je konstatovao da će lider SNSD-a vjerovatno biti osuđen. 

Izetbegović je tada rekao da je u našem pravosuđu ostalo nešto iz komunističkog perioda gdje se "šefa pita hoćemo li, nećemo li?". Sada su, prema Izetbegovićevom mišljenju, sudije dobile zeleno svjetlo i Dodik bi mogao biti osuđen.

Dodik je ovakve Izetbegovićeve izjave okrenuo u svoju korist te je kazao da proces protiv njega vodi upravo Bakir Izetbegović i SDA uz podršku međunarodne zajednice.

- Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović preko svojih poslušnika u neustavnom Sudu BiH i sada je to otvoreno i priznao. Izjava da "proces ide u tom smjeru da budem osuđen", i to neposredno prije ročišta, govori ko njim stvarno upravlja i da je presuda i prije početka ove farse donesena.

U cijeloj toj priči najskandaloznije je njegovo likovanje zbog toga što je po njegovom priznanju međunarodna zajednica stala iza procesa koji su oni spakovali. SDA kadar je u potpunosti privatizovao pravosuđe i na taj način pokušao da se obračuna sa svim Srbima, a predvodnik svega je Izetbegović.

Godinama su pakovali lažne priče preko Mehmedagića, ubacili su opasnog kriminalca i čovjeka bez diplome da bi se na osnovu tih izmišljotina pokretali neki procesi za koje nikada nisu mogli ništa da dokažu. Sada nam je svima Izetbegović objasnio da su uspjeli, zato što su dobili mig od međunarodne zajednice.

Kako sam Izetbegović kaže, "ovo naše pravosuđe je takvo, ostalo je to iz nekog komunističkog vakta da nekoga pitaju šefe, hoćemo li, nećemo li" i tu jasno govori da su oni organizovali ovu predstavu za javnost i da je on taj koji je osmislio ovu lakrdiju kako bi oslabili Republiku Srpsku i našu poziciju.

Sud i Tužilaštvo nisu institucije BiH, to su američke insitucije u kojima je bošnjački SDA kadar godinama provodio svoju silu i uništio sve što ima veze sa pravom i pravdom. Dokazali smo da je ovo politički proces.

Iza njih su stali stranci, ali na našoj strani je pravda. Ne postoji krivično djelo, pa prema tome ne bi trebalo da bude procesa, ali postoji SDA kriminalna organizacija koja upravlja pravosuđem i ostalim institucijama, napisao je Dodik.

Inače, u Sudu BiH se trenutno održava novo ročište u procesu koji se vodi protiv Dodika i v.d. Službenog glasnika RS Miloša Lučića zbog neprovođenja odluka OHR-a.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.