9.10.2024. 14:40
0
U Hrvatskoj negoduju: Zovete Vučića, a Milanovića ne
U Dubrovniku se danas održava summit Ukrajina - jugoistočna Evropa.

U Hrvatsku je po prvi put stigao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Uz njega i hrvatskog premijera najavljen je dolazak i predsjednika Crne Gore, predsjednice Kosova te premijera Grčke, Bugarske, Albanije i Sjeverne Makedonije. Očekuje se i dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Upravo je dolazak Vučića, a ne pozivanje predsjednika Hrvatske Milanovića izazvao buru negodovanje u Hrvatskoj.

Predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je šts misli o nepozivanju predsjednika Zorana Milanovića na summit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovniku: Zovete tipa koji nije siguran je li Dubrovnik hrvatski, a Milanovića ne!

Na to se nizom objava na X-u osvrnula bivša premijerka Jadranka Kosor.

"Kako to mislite da je u Dubrovnik na sastanak s predsjednikom Ukrajine pozvalo i predsjednika susjedne države koji je 1995. u Glini grmio da to nikada neće biti RH, a izabranog predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OS RH nije pozvalo", zapitala se Kosor još sinoć.

Danas je ustvrdila da je pregažen hrvatski Ustav.

"Hrvatska ustavno usklađena vanjska politika ne postoji. Ustav pregažen kao plitki potok", napisala je Kosor.

Prije dva dana Vučić je negativno komentirao summit u Dubrovniku. "U srijedu je zakazan u Dubrovniku, format jugoistočne Europe plus Zelenski, ne znam sudjelujemo li ili ne. Vidio sam tekst prijedloga deklaracije da svi moramo uvesti sankcije, samo čekaju Vučićevo odobrenje, bit će to muka i za nas i za njih", rekao je Vučić za TV Pink. Vučić u Dubrovnik stiže iz crnogorskog Tivta, gdje je sudjelovao na summitu procesa Brdo-Brijuni.

Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.