9.10.2024. 16:54
0
SDA: Začuđujuće je da Ambasada SAD pritiskom na Klub Bošnjaka i SDA toleriše da antiustavni zakon bude usvojen u Domu naroda
FOTO: sda
Za SDA više nisu iznenađenje neutemeljene kritike koje stižu od ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja, navodi se u reakciji Stranke demokratske akcije (SDA) na dašanje saopćernje Ambasade SAD.
"Tako je i u današnjem saopćenju Ambasade SAD krivica za jedinstvenu odluku Kluba Bošnjaka u Domu naroda PSBiH, kojeg čine predstavnici četiri stranke (SDA, DF, SBiH i iIP) adresirana isključivo na SDA.

To samo po sebi mnogo govori, ne o SDA, nego o ambasadoru Murphyju.

Delegati SDA su u potpunosti svjesni šta znači zastoj u radu Domu naroda, ali su isto tako itekako svjesni šta bi značilo usvajanje antiustavnog zakona o Ustavnom sudu BiH u ovom Domu, kakva bi to politička poruka bila, i kakav argument antidržavnim političkim snagama u BiH, ali i inozemstvu.

Razočaravajuće je da se Ambasada SAD nije fokusirala na suštinu problema, a to je prijedlog SDS-a da se u Ustavni sud BiH uvede etnička struktura i etnički način odlučivanja, te odstrane međunarodne sudije.

Dejtonski mehanizmi zaštite vitalnog nacionalnog interesa o kojima govori Amabasada SAD, u ovom slučaju nisu dovoljni, jer je – kao što je mnogo puta rečeno – riječ o antiustavnom zakonu, o kojem uopće nije moguće raspravljati. 

Začuđujuće je da Ambasada SAD pritiskom na Klub Bošnjaka i SDA, u suštini toleriše da antiustavni zakon bude usvojen u Domu naroda PSBiH, što je u suprotnosti i sa stavom OHR-a", saopćeno je iz SDA.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.