9.10.2024. 14:42
0
Američki novinar "naribao" portparola State Departmenta zbog "finansiranja genocida u Gazi": Pogledajte njegovu reakciju
Glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller održao je u utorak konferenciju za medije, a susret s novinarima obilježila je i konfrontacija sa jednim od novinara.

Naime, novinar Liam Cosgrove se osvrnuo na potencijalni odgovor Izraela na iranski napad te je govorio o stavovima SAD-a u tom pogledu.

"U julu je Blinken rekao da Iran dijeli jedna do dvije sedmice od razvoja nuklearnog oružja. Dakle, pretpostavljam, da ga do sada imaju. U međuvremenu, Ukrajinci su nekoliko puta gađali duboko unutar Rusije. Znamo da Rusija ima najveći nuklearni arsenal na planeti. To je jedan od rizika naoružavanja vojske koja ima mogućnost napada na nuklearne sile. Da situacija brzo eskalira", rekao je Cosgrove.

Poručio je kako rizik od nuklearnog sukob stvaran, a zatim je doveo u pitanje i moral američke administracije.

"Dakle, moje pitanje za vas. Često čujemo kao odgovor na ove zabrinutosti da su Putin, Khamenei ratni zločinci, teroristi te da su previše zli i nemoralni da bismo s njima pregovarali. U međuvremenu, ova administracija već godinu finansira genocid u Gazi, a vi svaki dan negirate odgovornost za to. Šta vam daje za pravo da drugim zemljama držite lekcije o njihovom moralu?", poručio je.

Glasnogovornik State Departmenta mu je tada uzvratio da u Washingtonu ima mnogo mjesta gdje može držati govor.

"Ljudima je muka od vaših sra*a. To je genocid", rekao je novinar nakon čega je i prekinut.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.