19.7.2024. 12:48
0
Novi detalji pokušaja ubistva na Šipu: Braća izrešetala 39-godišnjaka iz osvete
FOTO: Crna-Hronika.info
Osveta je motiv pokušaja ubistva Almedina R. (39) iz Sarajeva koji je ranjen u pucnjavi koja se sinoć oko 19.55 sati dogodila u ulici Branilaca Šipa u naselju Šip, u centru Sarajeva, saznaje Oslobođenje.

Kako saznaje Oslobođenje, iza svega stoje braća Abazi - Almedin (33) i Sead (44), koji su danas, kako je potvrđeno iz Ministartstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), uhapšeni u Neumu.

Sve je počelo zapravo u naselju Kobilja Glava, gdje žive braća Abazi, ali i Almedin R. U spomenutom naselju potukli su se Sead Abazi i Almedin R. Deblji kraj izvukao je Sead Abazi. 

Prema saznanjima ovog medija, on nije želio da prijavi slučaj policiji, te je pozvao brata i skovao plan da se osvete Almedinu R.

Braća su saznala da se Almedin R. nalazi u kafiću u blizini jednog tržnog centra na Šipu te su se uputili s vozilom. Riječ je o Golfu 6.

Po dolasku nakon kraće verbalne prepirke jedan od braće je iz pištolja ispalio više hitaca. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je Almedin R. pogođen sa čak tri hica. Radi se o prostrijelnim ranama u predjelu lijevog u desnog kuka  te debelog mesa. 

Napadači su potom pobjegli te su ubrzo na lice mjesta stigle jake policijske snage i vozilo Hitne pomoći s kojim je Almedin R. prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Iz MUP-a KS ranije su saopćili, navodeći incijale oštećenog, da je povrijeđeni van životne opasnosti te da je zadržan na daljem liječenju. 

Sarajevski policajci odmah su alarmirali i kolege iz drugih kantona, a u sve se uključila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine. Napadači su locirani na području Neuma, gdje su im lisice na ruke stavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Inače, Almedin Abazi je prolazio kroz kaznenu evidenciju, a navodno je nedavno izašao iz zatvora zbog droge. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.