21.8.2024. 9:06
0
Otkriven identitet muškarca koji je slao prijeteće mailove u Vladu RS: Objavljena i njegova fotografija
FOTO: n1
Denis Krasnići, Albanac porijeklom sa Kosova koji živi u Švicarskoj, poslao je prijeteće poruke na više službenih adresa u Vladi Republike Srpske.

Zaprijetio je ubistvima i bacanjem bombi, a Srbe nazvao teroristima. Sa iste elektronske adrese prijetio je ambasadama i konzulatima Srbije u Austriji i Njemačkoj, Aerodromu i Centru za bezbjednosnu politiku u Beogradu.

Poruka prijetećeg sadržaja stigla je elektronskim putem na više službenih adresa Vlade Republike Srpske. Na njemačkom jeziku, pošiljalac prijeti bombama i ubistvima.

- Treba vas iskuljčiti, najradije vas obezglaviti, svašta vam raditi i pobiti vas bombom i potrudiću se da vam se to i desi u roku od 24 sata, pisalo je u poruci.

Premijer RS Radovan Višković kaže da je pošiljalac prijeteće poruke imao namjeru da izazove paniku. Smatra da je to u funkciji dodatnih pritisaka na Republiku Srpsku, ali da ne treba nikog da plaši, jer je sličnih poruka bilo i ranije.

- To mogu komentarisati kao dio scenarija prema Republici Srpskoj. Ovo nije nešto novo, nego je ovo samo paket pritisaka na Republiku Srpsku. Treba izazvati "paniku" ili neke druge stvari, kaže Višković, prenosi RTRS.

image

Operater sa kojeg je stigla poruka je njemački. Poslata je iz Prištine. MUP Republike Srpske odmah je preduzeo prve korake.

- Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u vezi prijetećih mejlova koji su stigli na više mejl adresa Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz MUP-a.

Lice koje je poslalo prijeteći mail provjeravaju stručne službe MUP-a, koje, kaže premijer RS, mogu parirati evropskim policijskim službenicima u ovoj oblasti.

- Pozivam građane Republike Srpske da vjeruju svojim institucijama, jer jedino institucije garantuju bezbjednost na ovim prostorima, istakao je Višković.

Vlada RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.