21.8.2024. 9:40
0
U Mostaru uhapšen diler usred prodaje: Pružao otpor, u stanu mu pronađene veće količine novca i droge
FOTO: mup hnk
Jedna osoba uhiapšena je u utorak u Mostaru nakon prikupljenih saznanja da se bavi nezakonitom prodajom opojnih droga na području grada Mostara, saopćeno je iz MUP-a HNK.

U utorak, policijski službenici su izveli operativnu akciju na području Mostara sa ciljem suzbijanja trgovine opojnim drogama. 

U ovoj akciji policijski službenici su u Mostaru lišili slobode B.P. (1979.) iz Mostara, za kojeg su ranije prikupljena operativna saznanja da se bavi nezakonitom prodajom opojnih droga na području grada Mostara i koji je zbog ovakvih dijela i ranije kažnjavan.

Ovom prilikom policijski službenici su zatekli B.P. u prodaji opojne droge drugom licu I.S. iz Mostara. 

B.P. je ovom prilikom odbacio od sebe jednu veću kesu sa 200 grama NN materije koja asocira na opojnu drogu heroin, nakon čega je uz pružanje aktivnog otpora pokušao pobjeći sa lica mjesta u čemu je spriječen od strane policijskih službenika te je lišen slobode.

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", a koje je B.P. odbacio od sebe, dok je lice I.S. dobrovoljno predalo jedan pvc paketić s 5 grama NN materije koja asocira na opojnu drogu heroin.

Istog dana, a na osnovu Pismene naredbe za pretres Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i stana koje koristi B.P. 

Ovom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: Iz vozila je privremeno oduzeto 8 manjih i 1 veći pvc paketić sa smeđom materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dva mobilna telefona manja količina novca;

Iz stana je ovom prilikom privremeno oduzeta vaga za precizno vaganje, pribor za pakiranje opojne droge te veća količina novca u raznim valutama i apoenima. 

MUP HNK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.