10.7.2024. 17:52
0
Nova imena se priključuju timu Željezničara na Zlatiboru
FOTO: Adem Ćatić/fkž.ba
K Željezničar danas igra prvi pripremni meč na Zlatiboru, a rival će od 19:30 sati biti Sloboda iz Užica, član drugog ranga fudbala u Srbiji.

Plavima će ova provjera sigurno dobro doći, a svoju minutažu danas bi trebao dobiti i 19-godišnji Elmir Beširović koji je rođeni Tuzlak, piše Faktor.

Prethodno je nastupao za juniorski tim Osijeka, bio standardan i biće zanimljivo da li će 'osvojiti' stručni štab kluba sa Grbavice.

Plavima se jučer priključio i još jedan nogometaš iz Suadijske Arabije. Abdulmalik Al Jaber je blizu odlaska, biće to milionski transfer za Željezničar, a sada je na treninzima i Saleh Abdullah Al Rakaf.

Ovaj 21-godišnjak može nastupati na poziciji lijevog beka, te lijevog krila, a nastupao je za hrvatski tim Jadran Poreč. Ponikao je u Saudijskoj Arabiji u timu Al Shabab. Jedan kratki period proveo je i u našoj zemlji, tačnije ekipi NK Travnik.

U bazu Željezničara uskoro stiže i Tarik Mraković, mladi fudbaler koji nastupa na poziciji stopera. Rođen je u Norveškoj, bio je i omladinski reprezentativac te zemlje, a Plavi imaju velike probleme sa nogometašima do 21. godine.

Trenutno je 'zaštićeno godište' Azur Mahmić, te omladinci Kolić, Duškaj, Fočo, Šabić...

Mraković će pokušati da izbori mjesto u Željezničaru, odnosno, izbori se za ugovor, a sutra bi trebao stići i krilni napadač iz Makedonije Matej Cvetanoski. Cvetanoski je trenutno slobodan i postigao je načelni dogovor sa Željezničarom.

U Željezničaru su zainteresirani i za člana Zrinjskog Ivana Jukića, Brazilca Santosa Clerismarija, dok je jedna od opcija na lijevom beku Stipo Marković, nekadašnji član Širokog Brijega.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.