10.7.2024. 21:17
0
Željeznićar nakon preokreta savladao Slobodu iz Užica: Novajlija Al Rakaf junak Plavih
FOTO: Adem Ćatić/fkž.ba
Fudbaleri Željezničara su u okviru druge pripremne utakmice savladali Slobodu iz Užica sa 3:2.

Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom Slobode 2:1. Tim iz Užica je poveo golom Glišovića sa penala, prethodno je prekršaj napravio Muftić. Na 1:1 poravnao je Dženan Šabić sjajnim golom iskosa sa distance. U posljednjem minutu Sloboda ponovo sa penala dolazi do vodstva. Plavi su u prvom dijelu prijetili udarcima Boljevića, Odinake i Hiroša, ali je golman Slobode bio na visini zadatka.

Željezničar je poravnao u 72. minuti. Vukoja je asistirao, a Samir Radovac pogodio mrežu Slobode. Plavi su u drugom dijelu imali dva pokušaja Boljevića, dobru šansu za Al-Rakafa, te nedosuđeni penal nakon prekršaja nad Šabićem. Pet minuta prije kraja lijepa kombinacija Plavih, a u završnici nakon dodavanja Radovca pogađa Al-Rakaf za 3:2.

Željezničar: Muftić – Odinaka, Cavnić, Karamarko, Galić – Karić, Đorić – Boljević, Šabić, Hiroš – Krpić. U drugom dijelu su igrali: Abdulahović, Radovac, Zubanović, Vukoja, Laušević, Fočo, Drina, Mahmić, Al-Rakaf, Beširović.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Baniyasa.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.