11.7.2024. 8:33
0
Žižović: Znali smo da će biti tenzija, nismo upadali u zamke mimo terena, zanima nas samo fudbal
Trener Borca Mladen Žižović zadovoljan je pobjedom nad albanskom Egnatijom (1:0) u sklopu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Borac je do trijumfa došao u šestoj od ukupno 15 minuta nadoknade pogotkom Adnana Hrelje, koji je tako uljepšao Žižovićev zvanični debi na klupi aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

U Banjoj Luci bilo je i dosta tenzija. Utakmica je u drugom poluvremenu i zaustavljana nakon što su navijači Borca skandirali političku parolu "Srbija, Kosovo". Albancima se to nije svidjelo, čak su se povukli s terena, a od glavnog sudije su tražili da prekine utakmicu, da isprazni sektor gdje su bile vatrene pristalice domaćih.

Egnatija je meč završila sa dva isključenja. Prvo je "pocrvenio" Zejnullai u 58. minuti, a u 11. minuti nadoknade drugi žuti karton dobio je Ndreca.

- Važnost utakmice je učinila svoje, možda smo u prvom poluvremenu bili jalovi i pod utiskom jer smo znali šta nam donosi pobjeda. Međutim, ovo je samo prvo poluvrijeme, idemo u Elbasan po pobjedu, da probamo doći do za nas historijskog rezultata što bi bio prolazak u drugo kolo - rekao je nakon utakmice trener Mladen Žižović.

- Znali smo da će biti dosta tenzija, dobro smo se psihički pripremili, nismo upadali u zamke mimo terena. Bili smo skoncentrisani svih 90 minuta i tako ćemo da uđemo u meč dolje u Albaniji. Nas zanima samo fudbal i skontrentrisat ćemo se na to - zaključio je Žižović.

Revanš se igra naredne sedmice u Elbasanu. Pobjednik duela će u drugom kolu kvalifikacija odmjeriti snage s grčkim PAOK-om. Poraženi tim evropski put nastavlja u drugom kolu Konferencijske lige.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.