11.7.2024. 11:04
0
Nevjerovatne riječi sudijskog stručnjaka RTS-a: "Ona neznalica, srbomrzac iz VAR sobe, sad kaže sviraj penal"
Kontroverzna odluka njemačkog sudije Felixa Zwayera da nakon pregleda snimke dosudi penal za Englesku protiv Holandije u polufinalu Eura glavna je priča te utakmice.

Pri vodstvu Holandije 1:0, Harry Kane je u šesnaestercu protivnika pucao visoko iznad gola, a odmah zatim ga je Denzel Dumfries zakačio po nozi. Zwayer je nakon konsultacija s VAR-om Bastianom Dankertom i pregleda snimke pokazao na penal. Kane je iz njega izjednačio, a u sudijskoj nadoknadi je Ollie Watkins postigao gol za pobjedu Engleske 2:1 i prolaz u finale.

Odluka da se dosudi penal za Englesku tako je pokrenula još veću polemiku, jer se pomoću tog penala vratila u utakmicu, u kojoj je zatim dramatično izborila pobjedu vrijednu Eura. Holanđani naravno ogorčeno tvrde da nije bio penal, ali s njima se slažu i engleske legende Jamie Carragher i Gary Neville.

Sudijski stručnjak državne televizije Srbije također misli da nije bio penal. Profesor Dejan Nedić bijesno je napao voditelja VAR sobe: "Zadržao bih se na jednom imenu. Bastian Dankert. To je ime čovjeka koji je neznalica, koji se miješa gdje mu nije mjesto, to je VAR sudac koji se umiješao i uradio ono što ne smije.

Ovaj Zwayer, znate kakva je njegova historija. Nema tu penala, zašto? Nakon što je izvršen šut, bijeli igrač je uletio na nogu narančastog. Da ga je udario šakom, onda bi se uključila VAR soba. Onaj srbomrzac mu kaže 'ako je penal, moraš mu dati i žuti karton'. Pogledajte koliko dugo on to radi, vadi se pred Rosettijem, pred svima, daje žuti karton."

Nedić je Dankerta nazvao "srbomrscem", jer Srbi tvrde da ih je na SP-u 2018. oštetio za čisti penal protiv Švicarske.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.