11.7.2024. 15:12
0
Gdje je i šta radi Željin Španac koji je zbog pasa lutalica napustio Grbavicu nakon dva mjeseca: Nakon "Plavih", igrao i u Finskoj. Trenutno igra za klub iz petog ranga španske lige
U maju 2016. godine, na Grbavicu je odjeknula jedna transfer bomba.

Naime, Željezničar je doveo bivšeg fudbalera Seville, Španca Javiera Hervasa, te je najavljen kao jedan od najvećih transfera u klupskoj historiji. 

Međutim, ispostavilo se da je bio jedan od najvećih promašaja budući da je klub napustio nakon manje od dva i po mjeseca, bez zvaničnog nastupa za Željezničar.

Naknadno je objasnio da je napustio klub zbog napada pasa lutalica.

"Odlučio sam da odem, jednostavno mojoj supruzi se nije svidio život u Sarajevu. Dok smo šetali sa svojim psom napale su nas lutalice i od straha supruga je željela da se vratimo u Španiju. Nakon što sam razgovarao sa klubom pustili su me uz obeštećenje, a moram priznati da mi je žao što je na kraju došlo do ovoga. Želim se zahvaliti klubu na podršci, osoblju, navijačima i naravno sada već bivšim saigračima", kazao je Hervas u izjavi bh. medijima.

Hervas je nakon odlaska iz Želje, otišao u Mirandes, gdje se nije naigrao, te je iduće sezone otišao u Meridu. Ni tu se nije proslavio. Ipak, odlaskom u Finsku je napravio pravi potez, gdje je za Honku u dvije godine upisao 73 nastupa i postigao šest golova. Nakon toga, odlazi u Lahti, gdje je odigrao jednu sezonu. 

Prema Transfermarktu, Hervas poslije Finske se vraća u Španiju i odlazi u peti rang takmičenja, gdje prvo oblači dres Villarubia, a nakon toga i Ciudad Lucene, gdje je i dan danas.


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.