6.7.2024. 18:00
0
Srbina odala nervoza na granici: Kada su ga carinici upitali: "Imate li šta prijaviti?", pao mu mrak na oči. Dobio kaznu preko 80 hiljada maraka
Mrak na oči pao je državljaninu Republike Srbije kada se u četvrtak navečer pojavio na graničnom prijelazu Stara Gradiška. Carinici su ga, postupajući prema ustaljenom scenariju, upitali ima li što za prijaviti.

Bilo je to dovoljno da se na njegovu licu primijeti tračak tajne koju skriva, a ubrzo se ta nelagoda zbog znatiželje carinika pokazala i opravdanom, piše Jutarnji.hr.

Naime, otkrili su da državljanin Srbije prilikom ulaska u carinsko područje Europske unije, nije izvršio obavezu prijave gotovine i to čak 333.000 BAM-a (bosansko-hercegovačkih konvertibilnih maraka), što je pretvoreno u eure impresivnih 170.260,20.

Zbog iznosa nezakonitog unosa gotovine u svežnjevima skrivene u torbi i u pretincu između dva sjedala, a za koju se može kupiti jedan stan, državljanin Srbije novčano je kažnjen.

Ispisan mu je prekršajni nalog temeljem članka 69.c Zakona o deviznom poslovanju te mu je izrečena novčana kazna ‘teška‘ 42.000 eura što je četvrtina iznosa koji je imao kod sebe, piše Jutarnji.hr.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.