11.7.2024. 12:33
0
Ubistvo Danke Ilić postaje još veća misterija: Osumnjičeni prije par mjeseci priznao ubistvo, a danas negirao da je to učinio. Kaže da je nije ni vidio
Početkom aprila srbijanski mediji prenijeli su vijest da je Dejan Dragijević (50), jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, priznao na saslušanju da je zadavio djevojčicu.

Rekao im je tada da su mu otac i brat pomogli da se riješi tijela.

Danas je Dragijević ponovo bio u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, ali, kako javlja srbijanski Kurir, a prenose i drugi mediji u toj zemlji, ovaj put je negirao ubistvo.

- On sada sve negira. Rekao je da dijete nije ni vidio kobnog dana (26. marta) na cesti u Banjskom Polju. Rekao je da nije njeno tijelo unio u vozilo i da je nije zadavio. Također je rekao da njeno tijelo nije bacio na deponiju. On je sada ispričao sličnu priču kao i njegov kolega, osumnjičeni Srđan Janković, koji je u maju u tužilaštvu također negirao zločin - ispričao je izvor za Kurir.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta dok je s majkom bila u Banjskom Polju u vikendici.

Uslijedila je velika potraga, a nakon deset dana uhapšena su dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković, za koje se sumnja da su je udarili službenim vozilom, tijelo stavili u vozilo i odvezli ga na deponiju.

Tijelo djevojčice do danas nije pronađeno.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.