12.7.2024. 9:10
0
Mandić, Knežević i ostali oslobođeni krivice u predmetu državni udar u Crnoj Gori
Milan Knežević i Andrija Mandić oslobođeni su krivice u slučaju poznatom kao državni udar iz 2016. godine.

Krivice su oslobođeni i ostali optuženi, prenosi Antena M.

U podgoričkom Višem sudu u osam sati počelo je izricanje presude. Riječ je o ponovljenom postupku. Novu presudu izreklo je vijeće sudije Zorana Radovića.

Podsjetimo, prvom presudom, 9. maja 2019. godine, svi osumnjičeni, među kojima su i nekadašnji lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na ukupno 70 godina zatvora.

Prvostepene presude tada je izreklo vijeće sutkinje Suzane Mugoše.

Presuda optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, poništena je prije tri godine u Apelacionom sudu i naložen je ponovljeni postupak.

SDT je ostalo pri ranijoj optužnici, neznatno korigovanoj.

Krajem juna održano je završno ročište u ponovljenom postupku.

Tužioci su u završnoj riječi zatražili identične zatvorske kazne za sve optužene.

Opet je zatraženo da Mandić i Knežević budu osuđeni na po pet godina zatvora, a ruski državljani, Eduard Šišmakov na 15, a Vladimir Popov na 12 godina.

Takođe je zatraženo da bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić bude osuđen na osam godina, Predrag Bogićević i Nemanja Ristić na po sedam, Branka Milić tri, Dragan Maksić godinu i devet mjeseci, Milan Dušić, Srboljub Đorđević i Mihailo Čađenović na po godinu i šest mjeseci.

Jedino je za Kristinu Hristić zatražena uslovna kazna. Odbrana je zatražila oslobađajuće presude.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.