5.8.2024. 8:25
0
Nova anketa pokazuje da je Kamala Harris izjednačena sa Donaldom Trumpom
Nova anketa potvrdila je u nedjelju da se Kamala Harris, koja bi uskoro trebala imenovati svoju potpredsjednicu, izjednačila s Donaldom Trumpom.

Kako se izbori 5. novembra ubrzano približavaju, Harris je izbrisala rastuću prednost koju je Trump gradio prije nego što je predsjednik Joe Biden odustao od svoje kandidature za ponovni izbor.

Prema anketi CBS News/YouGov objavljenoj u nedjelju, Harris ima jedan posto prednosti u odnosu na Trumpa u cijeloj zemlji – u usporedbi s prethodnih pet bodova prednosti Trumpa u odnosu na Bidena.

Veliki trenutak u procesu predsjedničke trke bit će kada Harris objavi svoj izbor za potpredsjednika u historijskom pokušaju da postane prva američka predsjednica. To bi se moglo dogoditi već u nedjelju ili ponedjeljak.

Očekivanja su da će Harris izabrati bijelca da izbalansira kartu -- i vjerojatno umjerenog demokrata koji bi pomogao u suprotstavljanju napadima republikanaca na Harris da je previše lijevo.

Tri osobe za koje se smatra da su na čelu užeg popisa - guverner Minnesote Tim Walz, guverner Pennsylvanije Josh Shapiro i senator Mark Kelly iz Arizone - svi su u nedjelju bili u posjetu Harrisu u Washingtonu, izvijestio je Washington Post.

"To je njezina prva velika odluka koju donosi kao izvršna direktorica, tako da vam govori o njezinu procesu razmišljanja", rekla je Amy Walter, stručnjakinja za ispitivanje javnog mnijenja iz biltena Cook Political Report, za CBS News.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.