5.8.2024. 10:24
0
Iran odbio zahtjeve arapskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država
Iran je odbio zahtjeve arapskih zemalja i SAD-a da smanji napetosti na Bliskom istoku.

Kako je objavio Wall Street Journal, nakon posjeta diplomata Teheranu, Iran je poručio da će svakako napasti Izrael, bez obzira na to što bi taj potez mogao izazvati rat širih razmjera u cijeloj regiji.

Turska i Japan upozorili su svoje državljane u Liban da napuste zemlju ako njihov ostanak nije nužan, zbog mogućnosti da se sigurnosno stanje u toj zemlji vrlo brzo pogorša.

Napetosti su se povećale nakon ubistva vođe Hamasa Ismaila Hanije u Teheranu u srijedu, dan nakon što je u izraelskom napadu u Bejrutu ubijen Fuad Šukr, vojni zapovjednik Hezbolaha.

Također se pozivaju građani Turske da ne putuju u tu zemlju ako im nije nužno.

Japansko ministarstvo vanjskih poslova danas je objavilo upozorenje u kojem pozivaju japanske građane da napuste Liban u svjetlu rastućih tenzija na Bliskom istoku.

U nedjelju su Francuska i Italija pozvale svoje građane u Libanu da napuste zemlju zbog rizika vojne eskalacije, a to su učinili i SAD, Britanija, Australija, Švedska, Kanada, Južna Koreja, Saudijska Arabija i Jordan.

(Erna H.) 

IRANSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.