9.9.2024. 17:15
2
Efendić i Stranka za Bosnu i Hercegovinu u problemima: Predizborna kampanja počela a SBiH-u blokirani računi u bankama. Kako će je finansirati?
Prema medijskim pisanjima, Centralna banka BiH je blokirala Stranki za Bosnu i Hercegovinu 28 računa samo u posljednja dva mjeseca a razlog su neizmirena dugovanja iz prošlosti.

Kako je objavio portal Raport, SBiH-u je blokiran čak i glavni račun u Unicredit banci, a osim njega, blokiran je račun za posebne namjene, te računi organizacionih dijelova kao i nekoliko računa za redovno poslovanje.


RAPORT

No, postavlja se pitanje kako će SBiH finansirati predizbornu kampanju koja je počela u petak, 6. septembra.

To pitanje smo i postavili Stranki za Bosnu i Hercegovinu, uz pitanje da li će blokirani računi u bankama ugroziti predizbornu kampanju stranke.

Odgovor do momenta pisanja ovog članka nismo dobili.

Medijska pisanja nije demantovao predsjednik ove stranke, Semir Efendić, koji je reagujući na naslov Dnevnog avaza o blokiranim računima napisao da se Stranka za BiH "vratila", te da je "dobar znak na početku kampanje" što je navedeni medij, kako je rekao, protiv njih.

"Pitam se gdje li je SBB? Vratila se Stranka za Bosnu i Hercegovinu! Još neke stranke slične njima moramo ispratiti sa političke scene kako bi stanje u državi krenulo nabolje i kako bi našem narodu vratili dostojanstvo", napisao je načelnik Općine Novi Grad.



SBiH uoči predstojećih izbora, ima velike ambicije, naročito u glavnom gradu.

Osim nove kandidature Efendića za načelnika Općine Novi Grad, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić je delegiran za kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo.

Slika može predstavljati 2 osobe, brada, redakcija i tekst
EFENDIĆ I BANDIĆ

Inače, u junu je napravljen dogovor među strankama koje su u opoziciji u Kantonu Sarajevo (SDA - DF - SBiH) prema kojem će pomenute stranke podržati kandidate iz tzv. Trojke 2. Sve tri stranke će imati sopstvene liste za općinska vijeća.

Vrijedi istaći da su iz sve tri stranke odbacile špekulacije da je riječ o koaliciji, ističući da je riječ o dogovoru.

Podsjetit ćemo da će SBiH večeras u hotelu Novotel Bristol predstaviti kandidate te stranke za načelnike i općinska vijeća u Kantonu Sarajevo.

Prisutnima će se obratiti Efendić, Bandić, te nosioci kandidatskih listi SBiH za općinska vijeća sa područja Kantona Sarajevo.

Izborni slogan stranke je "Zajedno za državu, za grad".

Slika može predstavljati tekst
SLOGAN STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU ZA LOKALNE IZBORE 2024.

Ostaje da vidimo da li će posljednja dešavanja poremetiti predizbornu kampanju SBiH-a.

(Ajdin B.)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.