6.7.2024. 16:25
0
Ivica Puljić objavio žestoku tvrdnju: Šta se istražuje vezano za nedavni nestanak struje na Balkanu?
Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter), danas je objavio status, a koji se tiče nedavnog nestanka električne energije diljem Balkana.

Puljić piše sljedeće:

"Moskva godinama vodi hibridne ratove protiv NATO zemalja. Sve vodi moćnik iz GRU-a Andrei Averyanov koji je nadgledao pokušaj državnog udara u Crnoj Gori i pokušaje destabiliziranja Moldove i Sj. Makedonije.

Vodi se istraga oko toga stoji li Rusija iza nedavnog nestanka električne energije u nekoliko zemalja na jugu Europe, članica NATO saveza ili potencijalnih kandidata, od Grčke do sjevera Hrvatske, uključujući BiH, kada je stvorena pomutnja usred turističke sezone."


Podsjetimo, 21. juna ove godine došlo je do raspada elektroenergetske mreže koji je zahvatio BiH, dio Hrvatske, kao i Crnu Goru i Albaniju. Nekih konkretnih informacija o tome što se dogodilo još nema, a službena informacija iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) kaže da je došlo do ispada na crnogorskoj elektrodistribucijskoj mreži.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.