13.7.2024. 17:49
3
Vučić se obrušio na Muniru Subašić: "Pa onda pustite izjavu te gospođe da vidite kako je plemenita..."
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije bilo nikakvog falsifikata u vezi sa interpretacijom izjave Munire Subašić iz Udruženja „Majke Srebrenice“ koja se odnosi na njega i da se u to svako može uvjeriti, te dodao da je jasno kakav se tip kampanje vodi.

Vučić je rekao novinarima u Kairu da može da zamisli kakva bi bila reakcija da je on za bilo koga u svijetu rekao „Molim Boga da ga kazni“, a da je Subašićeva baš to rekla nedvosmisleno i jasno.

Predsjednik Srbije je naglasio da su i izjava Subašićeve i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza dio iste kampanje i da je to i očekivano, te da je važno biti obazriv i čuvati mir.

– Mir radi u korist svih, a najviše u korist Srbije – rekao je Vučić i dodao da je najlakše da Helez laže svoje sunarodnike o malim penzijama u Srbiji i o tome da je on nosio snajper oko Sarajeva, nego da prizna ono što je vidljivo – kako Srbija napreduje.

Vučić je rekao da jedna laž sustiže drugu, a da onima koji napadaju Srbiju smeta što se ona ne boji hajki, napada i ima svoju samostalnost i nezavisnost.

– Srbija će čuvati mir. Ne samo da nemamo strah od neistina nego nas motivišemo da imamo više prijatelja i da napredujemo najbrže moguće – istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da su hrvatski mediji njegovu jučerašnju konferenciju za novinare okvalifikovali kao „neprepričljivu“, a pri tom nisu pustili ništa šta je rekao, baš kao i mediji u Podgorici.

– Pa onda pustite i izjavu gospođe Subašić da vidite kako je plemenita. Super, ja sam kriv zbog rezolucije. Ja sam na to ponosan, a to da sam bio u pravu pokazuje činjenica da je čak 109 zemalja razumjelo isto što i ja – poručio je Vučić.

Podsjećamo, Munira Subašić izjavila je da je predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić na društvenoj mreži „X“ izmislila njenu poruku Vučiću.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.