15.7.2024. 13:37
1
Demobilisani borac od jutros štrajkuje: Dobio otkaz kao tehnološki višak, na njegovo mjesto drugi zaposlen
FOTO: balans
Hazim Halilović, demobilisani borac Armije RBiH od jutros štrajkuje ispred zgrade Gradske uprave Srebrenik.

Razlog tome, naveo je Halilović, je taj što je dobio otkaz u JP “9 Septembar” d.d. Srebrenik. Kako je navedeno u rješenju, spomenuto preduzeće, zbog ekonomskih i organizacijskih razloga nema potrebu za daljnjim angažmanom imenovanog radnika, piše portal Balans.

“Ja dobijam otkaz kao tehnološki višak, a na moje mjesto odmah primaju novog radnika a nedugo poslije toga primaju još jednog. Ja samo tražim da me vrate na moje radno mjesto, ništa više. Vrijedno sam radio 17 mjeseci, nijedan zadatak nisam odbijao, očekivao sam stalno zaposlenje a dobio otkaz. Od čega ja da živim, od čega da platim djetetu školovanje?”, pita se Hazim i naglašava da ostaje ispred zgrade Gradske uprave dok se ne ispuni taj jedan jedini njegov uslov.

Kako nam je kazao gradonačelnik Srebrenika, Adnan Bjelić, on će danas razgovarati sa Hazimom Halilovićem i upoznati se sa njegovim problemom.

Srebrenik
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.