5.8.2024. 12:27
4
Ni mukajet iz SDA: Osumnjičeni za visoku korupciju Ibro Berilo je član Glavnog odbora
Završeni su policijski pretresi u Trnovu koji su obavljeni u sklopu jutrošnje akcije "Incitat". Već je u medijima objavljeno da je glavni osumnjičeni u ovom predmetu načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

Na lani održanom kongresu SDA, Berilo je izabran u Glavni odbor, jedan od najvažnijih organa stranke, iz koje se još niko nije oglasio o današnjoj akciji koju sprovode službenici SIPA-e  i MUP-a KS po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Berilo nije uhapšen, ali je pod kontrolom pripadnika MUP-a KS, jer se na KCUS-u čeka odluka ljekara, navodno mu je ugroženo zdravlje, prenose portali. 

Prema navodima Avaza, na računima osumnjičenih, među kojima su Edina Džigal i njen brat Adis Mulaosmanović te Berilova supruga, pronađeno je više stotina hiljada KM. Novac na računu Berilove supruge nije prijavljen Uredu za korupciju KS, a morao je biti jer je Berilo načelnik Općine i kandati na lokalnim izborima.

Osim toga, sumnja se da je Berilo od vlasnika aparthotela "Aroma" na Bjelašnici Adisa Mulaosmanovića dobio apartman na poklon dok je zauzvrat sredio izgradnju hotela na državnom zemljištu. Radi se o apartmanu 25 koji je Berilo sakrio da prijavi nadležnim, a cijeli postupak je vođen preko Općine Trnovo, navodi su Avaza. 

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.