5.8.2024. 11:00
0
Završeni pretresi u Trnovu, izuzeta dokumentacija
FOTO: N1
Završeni su policijski pretresi u Trnovu koji su obavljeni u sklopu jutrošnje akcije "Incitat", javlja N1.

Naime, kako se saznaje, izuzeta je određena dokumentacija u sklopu obavljenih pretresa na lokaciji Trnovo.

Iz SIPA-a su se oglasili i potvrdili da se pretresi obavljeni na području Općine Trnovo i preduzeća “LOK-PIL” doo Sarajevo.

Kako smo ranije pisali, među osumnjičenima načelnik Trnova Ibro Berilo, a kada je riječ o firmi koja se pretresa na njenom čelu je Adis Mulaosmanović. 

Osim njega osumnjičeni je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma kao i Nađa Milišić, pomoćnica rukovodioca za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Trnovo, prenijeli su mediji. 

Navodno su u njenoj garaži pronađeni su urbanistički planovi gradnje.

Zapravo suština ovih pretresa zloupotreba državnog zemljišta na području Babinog dijela na Bjelašnici, prenosi N1. 

Također, SIPA je pretresa i određene prostorije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a kako saznajemo tu je prije nekoliko dana zbog zdravstvenog stanja smješten Berilo.

Iz Tužilaštva KS su se ranije oglasili navodeći da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.