6.8.2024. 8:57
1
Ibro Berilo sinoć ispitan na KCUS-u, u toku dana se očekuje novo hapšenje?
Ibro Berilo, načelnik Trnova, koji je uhapšen u okviru akcije Incitat jučer je ispitan u prostorijama KCUS-a gdje je već nekoliko dana hospitalizovan zbog zdravstvenih problema.

Berila je sinoć u bolničkim prostorijama ispitao postupajući tužitelj. Tužitelj će u zakonskom roku odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenima, a prijedlog će biti upućen na odlučivanje Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pored Berila, u ovoj akciji uhapšeni su Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal. Pored ove četvorke, u kontekstu osumnjičenog spominjalo se i ime bivšeg direktora Sarajevo šuma Nermina Demirovića.

On je, prema medijskim informacijama, jučer bio na službenom putu te se njegovo hapšenje očekuje u toku dana.

Iz Tužilaštva KS su saopćili da će osumnjičeni tokom jutra biti predati u njihovu nadležnost.

Podsjećamo, svi oni su osumnjičeni u predmetu sistemske korupcije i pranja novca.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.