6.8.2024. 13:06
0
Udruženja žrtava i svjedoka genocida: Presuda Paravcu pokazuje potpuni krah pravde u BiH
FOTO: Dnevni Avaz
Pored činjenice da je Savezni Sud Njemačke presudio da je u Doboju, konkretno u Grapskoj kod Doboja, počinjen genocid te Nikolu Jorgića osudio na nekoliko doživotnih kazni zatvora, u BiH ne postoji kazna za nadređene.

Borislav Paravac, predsjednik kriznog štaba opštine Doboj u vrijeme monstruoznih zločina nije kriv, tako je konstatirao Sud BiH, nije kriv niti po jednoj tačci optužnice, nije kriv ni za to što, ne da nije spriječio, već nije ništa učinio da se Jorgić i ostali Jorgići adekvatno kazne, stoji u saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

"Posebno imajući u vidu da je Tribunal iz Haga u svojim presudama utvrdio zločin u Doboju kao dio UZP ne samo rukovodstva RS i rukovodstva u Doboju, nego i Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića, tako što je kao UZP za Doboj utvrdio odgovornost Slobodana Miloševića, predsjednika Srbije.

A ko jeste kriv za katastrofalno sklepanje optužnica, za činjenicu da su skoro svi pobjegli iz BiH, a oni koji nisu, očito imaju informaciju da će biti oslobođeni.

Čemu ova farsa od suđenja ili je vrijeme da se procesi zaustave?", saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.