6.8.2024. 13:41
0
Selcuk Bayraktar je u BiH stigao turistički, ali je održao i važne sastanke
Selcuk Bayraktar posljednjih dana boravi u BiH. Radi se o jednom od najutjecajnijih Turaka na svijetu, čovjeku čije je prezime planetarno postalo poznato zbog vojnoh dronova koji su promijenili način ratovanja.

Bayraktar je i zet predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, a mnogi ga vide kao njegovog nasljednjika na čelu države.

No, Bayraktar je trenutno strogo fokusiran na svoje poslovno carstvo koje se raširilo na cijelu planetu.

Zbog značaja onoga čime se bavi Bayraktar, njegova fotografija ispred Ferhadija džamije u Sarajevu izazvala je brojne reakcije.

Nakon toga, objavio je da je posjetio Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu.

Kako Raport saznaje, Bayraktar je u Sarajevo stigao turistički sa porodicom, no priliku je iskoristio za nekoliko važnih sastanaka.

Jutros je bio sa ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem. 

"Imali smo ugodan radni doručak, razgovarali o postignućima u kojima je Turska napravila velike iskorake, pogotovo zbog projetka kojeg je on lično osmislio. Preuzeli su primat u ovoj oblasti. On je prijatelj BiH koji je došao privatno u posjetu našoj zemlji na kratki odmor, ali eto mi smo to malo 'pokvarili' pričom o ozbiljnim temama", naveo je Konakvić za Raport.

On ističe da se razgovaralo o saradnji, no nije nam konkretizirao niti detaljisao o kakvoj tačno saradnji je riječ.

"Nas zanima edukacija, mogli bismo preuzeti neka znanja. Razgovaralo se i o nekim projektima koji su u toku, ali i u drugim oblastima", istakao je Konaković.

Prema informacijama Raporta, Bayraktar je imao i sastanak u Ministarstvu odbrane BiH.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.