8.8.2024. 10:58
1
SIPA ima poseban apel: Svi građani koji raspolažu informacijama o imovini Berila neka se jave!
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izdala je važno saopštenje povodom akcije kodnog naziva "Incitat". Kako su naveli potrebna je pomoć građana za potrebe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“S ciljem prikupljanja informacija od građana o predmetima –imovini koja je u stvarnom vlasništvu osumnjičenog lica Ibro Berilo i sa njim povezanim licima: Saima Berilo, Mirzet Berilo, Merim Berilo i Arnela Berilo, koja se ne vodi na njima, odnosno koja se vodi na trećim licima

Državna agencija za istrage i zaštitu poziva:

1. Sve građane na čije ime je upisana imovina koja je predmet objave, a koja je u stvarnom vlasništvu navedenih lica da takvu imovinu prijave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, najkasnije do 23.08.2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje;

2. Svi građani koji raspolažu informacijama o imovini koja je predmet objave da te informacije dostave Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, neposredno u prostorijama Agencije ili putem e-mail adrese: sipa@sipa.gov.ba, odnosno anonimno putem besplatnog telefonskog broja „KRIMOLOVCI“ pozivom na telefonski broj: 080 020 505 ili putem obrasca elektronske prijave krivičnog djela”, navedeno je u saopćenju.

Podsjetimo, u akciji kodnog naziva “Incitat” u ponedjeljak su uhapšeni Ibro Berilo (načelnik Općine Trnovo), Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišić, Adisu Mulaosmanoviću, dok je Edini Džigal izrečene mjere zabrane.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.