8.8.2024. 13:15
0
Na tunelu Kobilja Glava upravo probijena desna tunelska cijev
Na tunelu Kobilja Glava upravo je probijena desna tunelska cijev, tokom jeseni se očekuje probijanje i druge tunelske cijevi, napisao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta na društvenim mrežama.

– Ovaj tunel će spajati potpuno novu saobraćajnu cjelinu Bare – Hotonj, koja će biti u funkciji do kraja sljedeće godine. Ovo je jedan od najzahtjevnijih tunela koji se gradi, zbog položaja, strukture tla i zbog činjenice da se iznad tunela nalazi više stotina stambenih objekata.Težak posao je završen za sve učesnike u projektu, očekuje nas još mnogo posla, kako na nastavku bušenja druge tunelske cijevi, tako i na nastavku gradnje saobraćajnice prema magistralnom putu M18 – kaže ministar Šteta.

Desna tunelska cijev, kako navodi, duga je 635 metara, a lijeva će biti duga 632 metra.

– Ogroman broj ljudi je svakodnevno uključen u projekt, radilo se dan, noć, iz dana u dan su se rješavali nepredviđeni izazovi, kako bismo danas svjedočili probijanju desne tunelske cijevi prema Vogošći. Završetkom projekta rasteretit će se gužve na postojećoj saobraćajnici na pravcu Sarajevo – Vogošća i uveliko poboljšati kvalitet i standard života. Hvala svim radnicima, izvođaču, nadzoru, stanarima koji žive u blizini gradilišta i svima koji pomažu u realizaciji izgradnje prvog tunela kojeg gradi Kanton Sarajevo – napisao je Šteta na svom Facebook profilu.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.