8.8.2024. 20:23
0
Potvrđena optužnica protiv Igora Bušatlije zbog trgovine drogom: Otkrila ga aplikacija Sky
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Igora Bušatlije koja ga tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Bušatliji se na teret stavlja da je od 2019. do 17. marta 2022. godine postao pripadnik grupe za organizovani kriminal, koju su organizovali D.G. i D.Đ. iz Crne Gore, a koja se bavila neovlaštenim međunarodnim transportom i prometom droge, koristeći za komunikaciju kriptovanu aplikaciju SkyEcc, saopćeno je iz Suda BiH.

U optužnici se navodi da je Bušatlija sa njemu poznatim licima u više navrata neovlašteno vršio međunarodnu kupovinu i prodaju droge koju je prenosio preko granice suprotno zakonskim propisima, te je skladištio, prevozio i na druge načine neovlašteno stavljao u međunarodni promet.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.