20.8.2024. 20:13
0
Nacional: Dodik pozvao da se glasa za Milanovića
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik je u mjestu Bukovica kraj Laktaša pred 400-tinjak okupljenih dao otvorenu podršku Zoranu Milanoviću na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj te pozvao Hrvate i Srbe da glasaju za njega, piše Nacional.

U svom je govoru Dodik posebno pozdravio Milanovićevu savjetnicu koja je bila prisutna te se osvrnuo na saradnju s Milanovićem te hrvatsko-srpske odnose.

- Zoran Milanović je čovjek s kojim se može graditi dijalog i zato bi moja preporuka, ne samo za Hrvate već i za Srbe, bila da glasaju za Zorana Milanovića, upravo u svjetlu te činjenice, da je riječ o čovjeku dijaloga, rekao je Dodik, prema tvrdnjama jednog od svjedoka okupljanja, prenosi Nacional.

Kasnije se Dodik navodno osvrnuo na tradicionalno okupljanje Hrvata iz Bukovice nazvavši to ‘još jednom lijepom prilikom da se pokaže kako se razumijevanjem može postići dobar suživot srpskog i hrvatskog naroda u Republici Srpskoj‘.


Nacional piše da je na misi povodom tog događaja viđen i predsjednički kandidat HDZ-a, Dragan Primorac.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.