20.8.2024. 20:50
0
Bećirović se oglasio o sastanku s direktorom CIA-e: Ovo je važna posjeta, ali i potvrda podrške SAD našoj zemlji
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se povodom današnjeg sastanka s direktorom CIA-e Williamom Burnsom.

- Danas smo u Predsjedništvu BiH imali važan, sadržajan i ohrabrujući sastanak s direktorom CIA-e William J. Burnsom.

Prvom čovjeku američke obavještajne službe iskazao sam zahvalnost na cjelokupnoj pomoći Sjedinjenih Američkih Država u izgradnji demokratske i multietničke Bosne i Hercegovine.

Argumentima sam ukazao na opasnu antidejtonsku politiku rukovodstva bh. entiteta RS koja ugrožava mir i sigurnost u državi i regiji.

Ovo je veoma važna posjeta, prije svega iz sigurnosnog aspekta, ali i potvrda snažne podrške Sjedinjenih Američkih Država nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine - rekao je Bećirović.

Sastanku u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine prisustvovao je i ambasador SAD u našoj zemlji Michael Murphy.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.