9.10.2024. 18:29
0
Vulin: Postoji zavjera za ubistvo Orbana i Vučića
FOTO: n1
Srbija je dobila informaciju da postoji zavjera za ubistvo mađarskog premijera Viktora Orbana, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Prema Vulinovim riječima, u kratkom periodu su slovački premijer Robert Fico i bivši predsjednik SAD Donald Tramp preživjeli atentat, dok je bivši iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera što nije slučajnost, jer se političari koji se protive zapadnoj agendi suočavaju sa ličnim bezbjednosnim prijetnjama, piše N1.

– Dobili smo i informaciju da se sprema atentat na mađarskog premijera Viktora Orbana – rekao je Vulin u intervjuu ruskom listu “Nacionalna odbrana”.

Vulin je dodao da su ti političari podržali mirovne pregovore o Ukrajini.

– U isto vrijeme mi smo imali nerede u Beogradu, pokušaj nasilne smjene vlasti – rekao je Vulin.

Vulin je napomenuo i da trenutno postoje prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i dodao da su bezbjednosne službe Srbije dovoljno jake da osiguraju njegovu bezbjednost.

On je dodao da su ovu informaciju potvrdile i ruske bezbjednosne službe.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.