9.10.2024. 17:22
0
BiH oborila novi rekord: Izvezla oružje u iznosu od 100 miliona KM za tri mjeseca
FOTO: ilustracija
Kompanije iz Bosne i Hercegovine već su dugo prisutne na globalnom tržištu, a visoka potražnja omogućava rast ovog sektora privrede u zemlji.

Podaci Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine pokazuju da su kompanije iz namjenske industrije u posljednja tri mjeseca izvezle najveći broj naoružanja i opreme.

Vrijednost izvezenog oružja i opreme je preko 100 miliona maraka.

Agencija još uvijek nije objavila podatke za transakcije iz septembra, pa se spomenuti iznos odnosi na izvoz ostvaren u junu, julu i augustu.

Najveći izvoz je zabilježen u julu, kada je vrijednost izvezene vojne opreme dostigla 57.480.781 KM.

Proizvodi bosanskohercegovačkih kompanija nalaze se među konkurentnijima zbog visoke globalne potražnje koja opterećuje kapacitete vodećih svjetskih proizvođača.

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.