22.10.2024. 14:14
0
Otac djevojčice koja je preminula nakon vađenja zuba podnio krivičnu prijavu protiv stomatologa
Muamer D., otac maloljetne djevojke Dž. D., podnio je krivičnu prijavu protiv stomatologa Harisa Mekića u čijoj ordinaciji se liječila tragično preminula djevojčica.
Advokat porodice preminule 16-godišnjakinje Senad Pizović je potvrdio za Faktor da je podnesena krivična prijava kojom se doktor Mekić tereti za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Prijava je podnesena na osnovu činjenica koje su poznate javnosti, a koje Tužilaštvo sada ispituje.

Podsjećamo, zbog komplikacija nastalih tokom stomatološke intervencije 16-godišnja Dž. D. je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je tokom operativnog zahvata preminula.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je formiralo predmet i intenzivno istražuje ovaj slučaj.

Prethodno su iz stomatološke ordinacije u kojoj je rađena intervencija izrazili potpunu spremnost i opredijeljenost da sarađuju s nadležnim organima, sve u cilju utvrđivanja istine u vezi s ovim slučajem.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.