22.10.2024. 15:26
0
Krišto sa Begajem o evropskom putu
FOTO: vmbih
Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se s predsjednikom Republike Albanije Bajramom Begajem tokom njegove službene posjete Bosni i Hercegovini.
Na sastanku je naglašeno kako ova posjeta dolazi u ključnom trenutku za obje zemlje, s obzirom na zajedničke evropske težnje i ambicije.

Krišto je istaknula uvjerenje da će ovo dodatno osnažiti prijateljske odnose i unaprijediti saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Krišto je također čestitala predsjedniku Begaju na uspješnom održavanju druge međuvladine konferencije, kojom je Albanija postala prva država kandidat koja je otvorila pristupne pregovore po novoj metodologiji.

U tom kontekstu, informisala je predsjednika Begaja o namjeri Bosne i Hercegovine da organizuje svoju prvu međuvladinu konferenciju s Evropskom unijom, čime bi se dodatno potvrdila posvećenost BiH evropskom putu.

Predsjednik Begaj izrazio je snažnu podršku evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, naglasivši da će napori na ostvarivanju punopravnog članstva BiH u EU-u donijeti dugoročne koristi, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već i za cijelu regiju.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.