22.10.2024. 17:02
0
Izvršen napad dronom na kuću Netanyahua: Objavljen video koji pokazuje štetu od udara
Hezbollah preuzeo je danas odgovornost za napad bespilotnom letjelicom u subotu na kuću premijera Izraela Benjamina Netanyahua u Cezareji, u centralnom dijelu zemlje.

- Mi objavljujemo svoju punu i isključivu odgovornost za operaciju Cezereja u kojoj je ciljan ratni zločinac Netanyahu”, izjavio je Mohammed Afif, šef za odnose sa medijima Hezbollah na konferenciji za novinare, prenio je AFP.

Netanyahu je rekao da ga taj napad nije odvratio od postizanja ratnih ciljeva.

On je ocijenio da je velika greška pokušaj “iranskog saveznika” da ubije njega i njegovu suprugu.

Netanyahu i njegova supruga nisu bili kod kuće u to vrijeme i niko nije povrijeđen.



Iranska misija u UN-u je saopćila da je tu akciju izveo Hezbollah iz Libana, a izraelska vojska navela da su korištene tri bespilotne letjelice, od kojih je jedna pogodila zgradu u Cezareji.

Dron Hezbollaha lansiran u subotu iz Libana pogodio je i oštetio kuću premijera Izraela u Cezareji, objavili su danas izraelski mediji, nakon što je izraelski javni cenzor to dozvolio.

Fotografija, koja ranije nije smjela biti objavljena, pokazuje štetu od udara drona.

Povrijeđenih nije bilo, a Netanyahu i njegova supruga nisu u to vrijeme bili u kući, kako je ranije saopćio Netanjahuov kabinet.

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.