15.7.2024. 16:05
0
Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!
Novorođenče iz Foče misteriozno je nestalo nakon porođaja, a policija i tužilaštvo mjesecima pokušavaju da utvrde da li je beba mrtva ili je eventualno postala žrtva trgovine djecom.

Istraga o nestanku bebe pokrenuta je u februaru nakon što je žena iz Foče rodila muško novorođenče. Trudnoću i porođaj je navodno krila od porodice jer, kako se sumnja, otac bebe nije njen suprug. Pojedini članovi porodice ipak su posumnjali, a ljekarski pregled je potvrdio da se nedavno porodila. Međutim, kako nigdje nije bilo bebe slučaj je prijavljen policiji.

Kako saznaje ATV žena je u izjavi istražiocima tvrdila da se porodila sama, bez ljekarske pomoći. Ispričala je da je beba kasnije pomodrila i prestala da diše. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali nije uspjela i beba je preminula. Tijelo je, kako je izjavila, bacila u rijeku Drinu…

Međutim, tijelo nije pronađeno. Nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju takav epilog. Majka je više puta ispitivana i u iskazima su se pojavljivale nedosljednosti. To se odnosilo na datum poroda, promjenu lokacija na kojoj je navodno bacila tijelo bebe…

Provjeravane su sve informacije i došlo se do saznanja da je žena, tokom trudnoće, odlazila na preglede u privatnu kliniku. Saslušavane su i odgovorne osobe iz klinike, te su i u njihovim iskazima utvrđene nedosljednosti. Istraga se širila i pronađeni su određeni dokazi koji ukazuju da bi se u cijelom slučaju moglo raditi o trgovini djetetom, što je predmet dalje istrage.

Iako se na slučaju radi već pet mjeseci, beba do danas nije pronađena i njena sudbina zasada nije poznata.

Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske, potvrdila je za ATV da postoji otvoren predmet u vezi sa nestankom novorođenčeta.

”Policija ima otvoren predmet u vezi sa jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali djeteta nema. Na predmetu se intenzivno radi i zbog zaštite istrage više informacijama ne možemo iznositi u javnost”, rekla je Miljanović.

Istragom rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Trebinju u kojem su za ATV potvrdili da su zaprimili ovaj predmet.

”U toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti navedenih u izvještaju o preduzetim mjerama i radnjama koji je tužilaštvu dostavila policija”, navode u OJT Trebinje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.