6.8.2024. 11:21
0
Nesvakidašnja situacija u Banjoj Luci: Policijski inspektor bježao od kolege u civilu
FOTO: ilustracija
Prava drama odvijala se u nedelju u ranim jutarnjim časovima na ulicama Banjaluke i prava je sreća da niko nije nastradao.

Uglavnoj ulozi bio je banjalučki inspektor P. K.

Sve je počelo u nedelju oko 2.15 kada je rukovodni radnik iz Policijske stanice Lazarevo u neobilježenom policijskom vozilu vršio obilazak i kontrolu policajaca na terenu.

Drama se dogodila na dijelu Istočnog tranzita od Tržnog centra „Delta“ do Rebrovačke crkve, saznaje Gerila.

Policajac je tako „Škodom“ stao na raskrsnicu ulica Bulevar Srpske Vojske, Aleja Svetog Save i Bulevar Vojvode Petra Bojovića i to u traku namijenjenu za kretanje ravno prema Rebrovačkoj crkvi, kada je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

U kritičnom trenutku, u traku namijenjenu za skretanje ulijevo došao je crni „Golf 6“ i kada je došao na čelo kolone, prošao je ravno i to kroz crveno svjetlo na semaforu.

U tom trenutku policijski službenik pali treptače i kreće u potjeru za „Golfom“, ne znajući da se u njemu nalazi banjalučki inspektor, zaposlen u jednoj od uprava u MUP RS.

Na sljedećoj raskrsnici, crni „Golf“ ne samo da se ne zaustavlja, već u punoj brzini prolazi kroz još jedno crveno svjetlo i vozi prema Rebrovačkom mostu.

Na mostu ga sustiže policijsko vozilo i staje ispred njega, ali inspektor ponovo dodaje gas i bježi prema kružnom toku.

Nekoliko sekundi kasnije, u kružnom toku kod Rebrovačke crkve, policajac uspjeva da ipak popriječi i zaustavi „golf“ i tada saznaje da je na mjestu vozača inspektor P.K. koji mu se obraća riječima: „Šta ti hoćeš, zašto me zaustavljaš“.

Policajac odgovara da je inspektor svojom vožnjom ugrozio bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, na šta mu inspektor uzvraća: „Prošao si i ti kroz crveno, nemaš pravo da ideš za mnom“.

Na suvozačevom mjestu u vozilu banjalučkog inspektora bilo je još jedno muško lice, čiji identitet nije poznat.

Policajac se zatim obratio inspektoru da je potrebno da sačeka patrolu zbog dalje kontrole, ali P.K. naglo startuje auto i odlazi.

Čitav slučaj okončan je prekršajnom prijavom zbog nasilničke vožnje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.