8.8.2024. 12:45
7
Pogledajte novo divljanje na sarajevskim cestama u dva sata iza ponoći
Sarajevske ulice su već godinama taoci nesavjesnih vozača koji divljačkom vožnjom uznemiravaju obične građane i to one koji imaju sreće,pišu Vijesti.ba

Oni sa manje sreće, nažalost, završe tragično zbog tuđe obijesti, dokazivanja, nepoštivanja saobraćajnih propisa i čega sve ne.

Najnoviji snimak sa ulica glavnog bh. grada podsjeća na scene kojim građani svjedoče svakodnevno, ali i opominje da je nažalost pitanje vremena kada će se desiti neka nova tragedija.

Mjesto radnje Čengić Vila, ulica Zmaja od Bosne. Dva su sata iza ponoći, a na ulici nekoliko bijesnih automobila i motora čiji se vozači ponašaju kao da mogu raditi šta hoće i koliko hoće.

"Mnogi žive, rade, doprinose ovom gradu, mnogi vole ovaj grad. Pojedini ne dozvoljavaju da se voli ovaj grad kao ovi sa snimka koji svaku noć uznemiravaju mahalu, komšije, malu djecu, starije. Mnogima je potreban san, radnom narodu, majkama sa malom djecom, starim osobama, bolesnim osobama, da ne nabrajam... Jel' mora narod uzeti stvari u svoje ruke da bi se red uveo u ovom prelijepom gradu?", napisao je jedan građanin Sarajeva koji je sve to dokumentovao.

Na snimku se vidi jurnjava po ulici, ali i prolazak dva automobila kroz crveno svjetlo.

"Institucije ili svjesno ignorišu vapaj građana da se uvede red na ulicama ili su institucije nesposobne, neuke da to učine. Pokažite da znate i da se možete izboriti sa manijacima na cestama", dodao je autor snimka.

 

 
7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.