21.10.2024. 10:29
1
Epilog nereda u Mostaru: Pet osoba završilo u bolnicu, trojica uhapšenih
FOTO: Screenshot
Pet osoba završilo je u bolnici nakon sinoćnjih navijačkih nereda u Mostaru, dok su tri uhapšene, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).
Glasnogovornik policije Ljudevit Marić kazao je da su građani dojavili da se na Bulevaru narodne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više osoba s kapuljačama na glavi.

- Dolaskom policijske patrole ova grupa se počinje kretati u pravcu Španskog trga, gdje se zaustavljaju kod objekta javnog WC-a. Nakon izvjesnog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na španskom trgu. U jednom momentu iz pravca Krpića ulice izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, te dolazi do sukoba između spomenute dvije grupe - rekao je Marić.

Policija se umiješala i uspostavila red i mir, nakon čega su se uputili u mostarske bolnice. 

U RMC "Safet Mujić" dežurni ljekar je kazao kako su primili S. G. (1999) koji je u tuči zadobio teške tjelesne povrede.

U SKB Mostar su primljene četiri osobe s povredama iz tuče, a radi se o G. D. (2000) B. D. (2005) J. G. (2006) B. R. (2009) koji je zadobio teške povrede lice.

- G. D., B. D. i J. G., su lišeni slobode i smješteni su u prostorije za zadržavanje - naveli su iz MUP-a HNK.
Mostar
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.