22.10.2024. 18:54
0
"Šeha, je*o ti Vico mater" pa žestoka kazna: "Zbog nadolazećih izbora u Nogometnom savezu, niko nema hrabrosti da glasno zauzme stav i kaže koji je to način da se riješi stanje u nogometu"
Pravi skandal smo sinoć vidjeli u "trećem poluvremenu" meča Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Igmana.

Gosti iz Konjica su taj meč izgubili rekordnim rezultatom 7:1, a njihov trener, osim što je zaradio isključenje u toku utakmice, poslije je meča uputio brutalne psovke posmatraču suđenja Admiru Šehoviću.

"Je*em ti majku sarajevsku, pi*ko jedna, Šeha je*em te u usta, je*o ti Vico mater", psovao je Musemić. 



Danas je Musemića Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH žestoko kaznila sa izbacivanjem iz nogometa i zabranom vršenja funkcije na period od šest mjeseci, te novčanom kaznom od 3.000 KM.

"Disciplinska komisija NS Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 22. oktobra 2024 godine razmatrala je prijavu Komiteta za takmičenje NS BiH i službenih lica utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK Igman Konjic, Husrefa Musemića zbog prekršaja počinjenog u toku i nakon završetka prvenstvene utakmice desetog kola WWIN lige BiH protiv Zrinjskog. Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice", navodi se u saopćenju NS BiH.

Jučerašnja dešavanja je za naš portal prokomentarisao dugogodišnji sportski novinar Sinan Sinanović.

"Nogometni savez BiH mora organizovati hitan sastanak sa svim klubovima i njihovim predstavnicima, te sa predstavnicima sudijske organizacije i sa aktuelnim članovima Izvršnog odbora NS BiH, kako ovih aktuelnih, tako i pretendenata za te pozicije, mada mislim da neće biti nekih pretjeranih promjena u IO. Također, mislim da sve ovo što se dešava u političkom i svakodnevnom životu, gdje je puno te retorike koja ne pripada, se prenosi i u sport, odnosno, fudbal kao najvažniju sporednu stvar na svijetu. Što se tiče sinoćnje situacije, ona je možda i vrhunac, te bi bilo zabrinjavajuće ako to nije vrhunac i ako ne znamo šta nas još čeka. Nažalost, vidimo da kako ulazimo više u završnicu prvenstva da klubovi sve više i više, na jedan težak i tragičan način doživljavaju gubitak boda ili bodova, pa vidimo kada treneri daju, odnosno, ne daju izjave i šalju neke poruke vrlo kratke ali jake poruke. Tako da su nadolazeći izbori u Nogometnom savezu BiH doveli do toga da niko nema hrabrosti da glasno zauzme stav i kaže koji je to način da se riješi stanje u bh. nogometu. Naravno, sve ovo nije od jučer, te sada imamo situaciju da se sve adresira na Banjaluku ili Mostar, a oni koji bi trebali da kažu nešto više, oni se bore za izbore i glasove. Tako da mislim da ćemo do kraja jesenjeg dijela gledati još ovakvih situacija, a ono što sve svakako brine je da će svaka sudijska odluka, koja može biti ispravna ili ne, se tumačiti kao zavjera ili kao zavjera na jedan kanton, jedan klub ili jednog sportskog radnika - trenera", kazao je Sinanović.

source.ba | "Slika načelnika Hasana Tanovića na klupi košarkaša nije dobra,  ali možda je na godišnjem odmoru, pa ga je iskoristio da ode na eurobasket  sa reprezetacijom"
SINAN SINANOVIĆ

(Ajdin B.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.