10.7.2024. 22:56
0
Engleska nakon preokreta u finalu: Watkins u zadnjim minutama donio pobjedu
FOTO: screenshot/x/@euro2024
Drugi finalista Evropskog prvenstva je selekcija Engleske.

Večeras su snage odmjerili Nizozemska i Engleska, a Englezi su pogotkom u sudijskoj nadoknadi slavili 2:1.

Na prvi pogodak čekali smo samo sedam minuta. Xavi Simmons je zabio golčinu i doveo svoju selekciju u vodstvo, te najavio sjajan meč.

Već u 16. minuti penal za Englesku. Dumfries je bio neoprezan, faulirao je Kanea, a sudija Zwyer pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Kane i sigurno pogodio.

U 32. minuti zamalo da Englezi potpuno preokrenu. Projektil Fodena zaustavila je prečka i ostalo je 1:1. Do kraja prvog dijela u Dortmundu bez uzbuđenja i na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:1.

U nastavku bez puno uzbuđenja, a dobru šansu Nizozemci su imali u 65. minuti kada je Dumfries bio u skoku, ali otišlo je to preko gola.

Nakon toga i Simons pokušava, ali Pickford je siguran.

Mreža Nizozemske zatresla se u 80. minuti, ali signaliziran je ofsajd. Saka je pogodio, no ranije je u ofsajdu bio Walker.

Kada se očekivao kraj, odnosno produžeci, pogodak Engleske dovoljan za veliko finale protiv Španije. Rezervisti su sve kreirali i Engleska je pogotkom Watkinsa došla do pogotka, te pobjede.

Palmer je bio asistent, a Watkins je pogodio u malu mrežu i veliko finale Engleze čeka protiv Španije.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.