16.8.2024. 12:22
0
Zoran Zekić uoči GOŠK-a: "Nadam se da niko ne razmišlja o laganoj situaciji. Turkeš je registrovan, ali ne želimo raditi neki pritisak na njegov organizam i psihu"
Fudbaleri Sarajeva u ponedjeljak na Koševu dočekuju ekipu GOŠK-a, u meču trećeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je dobro započelo novu sezonu u prvenstvu BiH ostvarivši maksimalan učinak u prva dva kola. U bordo taboru nadaju se nastavku niza.

Šef stručnog štaba Zoran Zekić ističe da dočekuju opasnog protivnika, utakmica "puna izazova, puna zamki".

"Nadam se da niko ne razmišlja o laganoj situaciji. Gledao sam ih protiv Zrinjskog gdje je GOŠK zaslužio u prvom poluvremenu da ide s vodstvom na odmor.

Trebamo biti trezveni, pametni i skoncentrisani", rekao je Zekić.

Dodaje kako je novi napadač Aldin Turkeš registrovan, fizički je "koliko-toliko" dobar, ali da se treba malo priviknuti.

"Ne želimo raditi neki pritisak na njegov organizam i psihu. Mustafić je napokon sa nama, u punom treningu, Đuričković i Duraković nažalost nisu. Imamo još četiri treninga do ponedjeljka.

Nadam se da će sve biti u redu do kraja. Uvijek više razmišljamo o onima koji su na dispoziciji", istakao je trener Sarajeva.

Naglašava da mu je trenutno najvažnije da ekipa bude u ritmu, da do pauze budu na nivou, a onda da pauzu iskoristiti za neke detalje koje nisu uspjeli uraditi kroz pripreme.

Osvrnuo se i na rezultate Borca i Zrinjskog u evropskim takmičenjima ističući da je njihov dalji plasman velika stvar i da je otvorila oči mnogima u regiji kada je u pitanju bh. nogomet.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.