16.8.2024. 15:43
0
Vico Zeljković nakon uspjeha Borca i Zrinjskog: "Ovo je sada realnost bh. fudbala"
Fudbaleri Borca i Zrinjskog sinoć su ostvarili veliki uspjeh. Banjalučani su izborili plej-of Evropa lige i samim tim osigurali evropsku jesen jer će u najgorem slučaju igrati grupnu fazu Konferencijske lige.

S druge strane Zrinjski se plasirao u plej-of Konferencijske lige, što je prvi put u historiji bh. fudbala da imamo dva naša kluba u posljednjem pretkolu evropskih kvalifikacija.

Tim povodom oglasio se predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

- Drugu godinu zaredom, Bosna i Hercegovina će imati predstavnika u ligaškom dijelu nekog evropskog takmičenja.

Borac je uspio da nadoknadi "minus" sa Farskih Otoka i obezbijedi plasman u plej-of Evropske lige.

Čestitam svima koji su dio ovog velikog uspjeha i želim im sreću u narednim utakmicama - napisao je u čestitki Borcu.

Potom je poručio kako je ovo sada realnost bosanskohercegovačkog fudbala.

- Suvišno je spominjati koliko bi veliki bio uspjeh da imamo dva predstavnika u ligaškim fazama evropskih takmičenja, ali to je danas realnost bh. klupskog fudbala.

Zrinjski je na samo jedan korak od ponavljanja prošlogodišnjeg plasmana u Konferencijsku ligu i siguran sam da imaju realne šanse da ga naprave.

Čestitam im na pobjedi i želim sreću u plej-ofu - naveo je Zeljković.

Podsjetimo, Borac će u plej-ofu Evropa lige igrati protiv mađarskog Ferencvaroša, dok će protivnik Zrinjskog u plej-ofu Konferencijske lige biti portugalska Vitorija Guimaraeš.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.