18.8.2024. 18:47
0
Ibrahimovića pitali za transfere, on odgovorio: Prelazni rok završava kad ja to kažem
Fudbaleri Milana novu sezonu u Serije A započeli su remijem protiv Torina (2:2).

"Rosoneri" nisu uspjeli doći do trijumfa, čak mogu biti i sretni bodom jer su do finiša utakmice gubili 2:0. Jedan od strijelaca za Milan bio je Alvaro Morata koji je ovog ljeta stigao na San Siro.

Upravo je prelazni rok, koji traje do 30. avgusta, bio povod da italijanski mediji razgovaraju sa Zlatanom Ibrahimovićem, savjetnikom "Rosonera".

Milan je do sada, osim Morate, doveo Strahinju Pavlovića, Emersona Rojala (Royal) i Jusufu Fofanu (Youssouf), a Ibrahimović tvrdi kako to nije sve.

- Tražili smo veznog fudbalera koji će održavati balans ekipe. On je kompletan igrač, koji zna da probije linije rivala, kao i da postigne gol. Bili su dugi pregovori, ali je najvažnije da je Fofana sada sa nama. 

Doveli smo kičmu za naš tim, stvarno nam se dopada njegov profil i sada je na treneru da izvuče najbolje od njega - rekao je Ibrahimović.

Zlatan je naveo kako je Milan trenutno na šestom danu od sedam za kreiranje nove ekipe, a onda u svom stilu poručio:

- Prelazni rok se završava kada ja to kažem. Ova četiri igrača koja su stigla su bili prioriteti.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.