20.8.2024. 19:32
0
PSG ostao dužan Mbappeu 55 miliona eura: Mogli bi zbog toga biti izbačeni iz Lige šampiona
Francuski mediji prenose da bi Paris Saint Germain mogao da bude izbačen iz Lige šampiona zbog neizmirenih dugovanja prema Kylianu Mbappeu.

Kako prenosi Le Monde, Kylian Mbappe se žalio Profesionalnoj fudbalskoj ligi Francuske (LFP) i Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) u slučaju neisplate 55 miliona eura njemu po slovu ugovoru sa Parižanima.

Ako klub bude proglašen krivim, LFP bi mogao da uvede zabranu transfera PSG-u i da mu oduzme licencu UEFA, što bi dovelo do isključenja evropskih takmičenja, u ovom slučaju iz Lige šampiona.

Iz redova francuskog šampiona smatraju da ništa ne duguju svom bivšem fudbaleru, koji im je navodno to usmeno saopštio prošle sezone. Međutim, njegov pravni tim poručuje da nikakvog dogovora nije bilo.

Mbappe je igrao za PSG od 2017. godine do juna 2024. Došao je iz Monaka i tokom sedam sezona šest puta osvojio prvenstvo Francuske, četiri puta nacionalni kup, tri puta Superkup ove zemlje i dva puta Liga kup Francuske.

Ovog ljeta je kao slobodan igrač prešao u Real Madrid pošto nije želio da produži ugovor sa pariskim Svecima.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.